Vi har jo pratet om at det er mange fordeler til handlenett, som ved reklamering av et merkevare og andre slike ting. Det som også er til dens fordel er at det er veldig miljøvennlig, spesielt om du velger å skaffe deg en som er i miljøsertifisert bomull. Om du er en av disse som synes at vi bør ta bedre vare på verden vi lever (et radikalt konsept!), så er jo dette midt i blinken for deg. Igjen, det er ingen ulempe ved dette. Det er ikke slik at du behøver å kjøpe nye hele tiden, da det er laget av et bærekraftig material som sikrer deg for en lang tid.

Plastposer kan jo gjøre den samme jobben, rent teoretisk sett, men nå du har brukt den plastpose fire-fem ganger og du går rundt og bærer på den, så begynner man raskt å se ut som en alkoholiker, på grunn av hvordan posen ser ut. I tillegg til at plasten så klart ikke er bra for miljøet, som jo er det største problemet i alt dette. Det er det som er så interessant, at man kan faktisk forandre på småting i ens hverdag, og utgjøre en fordel. Det handler om at man støtter hvordan noe blir produsert, mer enn at det er selve materialet som gjør den store nytten. Det er veldig viktig og klarer man å støtte en sunn og bærekraftig produksjonsprosess så har man allerede der kommet veldig langt.

Det er klart det er vanskelig å forandre på visse vaner, og ofte så er ikke det nødvendig heller. Men visse ting kan forandres på, uten at det påvirker ens liv for mye, om noe så bidrar man til et bedre samfunn , og om ikke det er noe verdt å kjempe for og forandre seg for, så er ingenting det.